BSM ekan viikonlopun ennakko

Taas on hienon viikonlopun aika. Eri ikäluokissa karsitaan SM-sarjoihin pääsystä. Karsintakorit ovat jo puhuttaneet, tottakai ymmärrän korit, mutta viime kauden SM-joukkueilla pitäisi olla automaattinen ykköskorin paikka. Tässä kummiskin  ennakoimani sijoitukset, koskien lohkon sisäisiä sijoituksia, sekä playoffien voittoa.


Lohko A                               Lohko B                               Lohko C Lohko D
Tikkurilan urheilutalo,
Vantaa
Mosahalli,
Helsinki
Ylöjärven liikuntakeskus,
Ylöjärvi
Ylöjärven liikuntakeskus,
Ylöjärvi
FBT Karhut, Pori EräViikingit, Helsinki * RSS Panthers, Riihimäki Classic II, Tampere *
RoPo, Sastamala Hu-Pa, Varkaus SB Naantali Dogs, Espoo
SB-Pro, Nurmijärvi Jokerit, Helsinki Steelers, Hämeenlinna Esport Oilers, Espoo
Tiikerit, Vantaa * SalBa, Rauma Tuomarilan Urheilijat, Espoo Happee pun., Jyväskylä
Lohko E Lohko F Lohko G Lohko H
Leaf Areena,
Turku
Leaf Areena,
Turku
Campo-Sport
Vantaa
Campo-Sport
Vantaa
FoSu, Forssa FBC Turku Josba, Joensuu AC HaKi, Vantaa *
Happee must., Jyväskylä SBS Wirmo, Mynämäki SBS Masku Koovee, Tampere
SPV II, Seinäjoki TPS, Turku * Westend Indians, Espoo LoSB/VSS, Lohja
Lohko I Lohko J Lohko K Lohko L
Kampushalli,
Kokkola
Kampushalli,
Kokkola
Botnia-halli
Mustasaari
Botnia-halli
Mustasaari
Nibacos, Kokkola * LaSB, Lammi FBC Raseborg, Raasepori Ilves, Tampere
PSS, Porvoo Merikoski SBT, Oulu HIFK, Helsinki O2-Jkl, Jyväskylä
SPV, Seinäjoki PHSB, Lahti SB Vaasa * OLS, Oulu
Lohko M Lohko N Lohko O Lohko P
Urheilutalo,
Lappeenranta
Urheilutalo,
Lappeenranta
Kirkkonummen VS,
Kirkkonummi
Kirkkonummen VS,
Kirkkonummi
M-Team, Helsinki Classic, Tampere GrIFK, Kauniainen Blackbirds, Kerava
NST, Lappeenranta * Erä sin, Helsinki Nokian KrP SB Welhot, Kuopio
PoNoVo, Lappeenranta LNM, Liminka Rangers, Kirkkonummi * Voima, Imatra

Lohkot A&B

Lohkossa A Tiikerit ja Karhut ratkovat paikan finaaliin keskenään. Tiikereillä on laadukas ikäluokka jalkeilla, joka on harjoitellut kesän hyvin. Karhuilla taasen on todella taitava nippu, jonka runko dominoi viime kaudella B-poikien divaria. Heitetään lohkon kolmas paikka RoPolle.

Lohkossa B Erä voittaa todennäköisesti jokaisen ottelun ennen täyttä aikaa. Lohkon kakkospaikasta taistelevat SalBa ja Jokerit, HuPalle mukava reissu Vantaalle.

Finaalia pidän 50-50 otteluna, Erän peli ei ole vielä ollut niin valmista kuin aiemmin ollaan totuttu. Heitetään tästä suoraan SM-sarjaan Tiikerit.

Veikkaus pistepörssin voittajaksi:
Lohko A: Ville-Veikko Ronkainen
Lohko B: Roni Repo

Lohkot C&D

Lohkossa C Steelers kulkee voitosta voittoon laadukkaan -99 ikäluokan turvin, jolla on kokemusta jo viime kaudelta SM-sarjasta. Steelersillä on oma fyysinen pelitapansa, joka takaa temmon korkealla pysymisen koko turnauksen ajan. Kakkospaikka menee varmaankin RSS Panthersille, mutta Hämeen derbyssä, ei heilläkään järjen mukaan pitäisi olla mahdollisuuksia. Lohkon kahdelle muulle joukkueelle ennustan mukavaa reissua Tampereelle, Ylöjärven halli on mukava paikka pelata.

Lohkossa D odotan Oilersille läpikulkua, joukkue on hyvin valmennettu ja pelitapa on jo hyvin pelaajilla ytimessä. Dogs on ilmeisesti kaveriporukka Espoosta, jossa vanhoja isompien akatemioiden tuotoksia, olisiko tässä kakkonen? Happee tuskin laittaa ykkösryhmäänsä tähän kaavioon. Classicilla voisi periaatteessa materiaali ja kulttuuri riittää kahteen jengiin, -00 ikäluokan puuttuminen lähes täysin toki ei vala uskoa Classic II menestyksestä.

Finaalista veikkaan tasaista ottelua, mutta vaakakuppi kallistuu Oilersille. Finaalista tulee ehdottomasti hieno ottelu, kumpikaan joukkue ei ainakaan ennakkotietojen mukaan peruuttele

Pistepörssit:
Lohko C: Jose Takala, Steelers
Lohko D: Eetu Manninen, Esport Oilers

Lohkot E&F

Lohkossa E ennakkosuosikin paikasta kunnian kantaa FoSu. Forssassa on viime vuonna pelattu SM-sarjaa parissakin ikäluokassa, seura pystyy tuottamaan pieneksi paikkakunnaksi yllättävän hyvin loistavia pelimiehiä. Ikävä kyllä näyttävät siirtyvän vanhemmissa muualle pelaamaan. Forssassa oli muuten aika loistava ottelutapahtuma viime vuonna kun vierailulla käytiin, kiitos siitä heille! Happee ei ole ollut erityisen vahva viime aikoina junioreissa, mutta leveyden pitäisi riittää lohkon kakkossijaan. Seinäjokilaisille turha reissu, yleisesti tuomarit on huonoja Turussa ja sen lisäksi eipä tuolla taida paljoa viihdettä muutenkaan olla.

Lohkossa F ennakkosuosikkina on turkulaiset ja kakkosena turkulaiset jonka jälkeen kolmosena lähes turkulaiset. TPS on lähtenyt kehittämään seuran tasolla omaa pelitapaansa, joka yleensä on valmistunut vasta keväällä. Näissä peleissä ei heillä toki huolen häivää. Wirmolle toivoisin kakkossijaa, voisivat divaria pelatessaan järjestää varmasti mukavia ottelutapahtumia hienoon halliinsa.

Finaalissa TPS on iso ennakkosuosikki, varsinkin kun Forssa ei yleensä ole saanut kauhean laajaa materiaalia liikkeelle (mutu, tässä ikäluokassa voi olla eri tilanne)

Pistepörssit:
Lohko E: Veeti Kainulainen, Fosu
Lohko F: Alexander Sandström, TPS

Lohkot G&H

Lohkossa G
odotan Indiansin ja Josban taistelua. Indians on lähtenyt muokkaamaan pelitapaansa ilmeisesti
inhorealistikseksi, mistä johtuen hyvinkin kapea materiaali voi riittää. Josba pelasi viime kaudella B-poikien SM-sarjaa, tippuivat viime hetkillä pleijareista, suurimmat starat Aapo Hämäläinen ja tuleva u19 sentteri Eetu Sorvali eivät toki enään ikänsä puolesta näitä pelaa. Maskulle ennustan hyvää kokemusta.

Lohko H taitaa olla melkeinpä karsintojen heikoin, mutta samalla myös tasaisin. AC HaKi on laittanut rakenteitaan kuntoon, mutta tie on vielä pitkä valtakunnalliselle huipulle. KooVee taasen oli -00 ikäluokassa korkealla, mutta en silti usko -99 tilanteen takia jatkoon. Seurassa on kummiskin tietty kulttuuri ja tapa pelata, mikä auttaa varmasti karsintoihin lähdettäessä. LoSB/VSS on mielenkiintoinen projekti, jolle odotan hyvää mahdollisuutta haastaa kaksi ennakkosuosikkia.

Finaalissa kohtaavat KooVee ja Indians, Indians menee pitkästä aikaa SM-sarjaan.

Pistepörssit:
Lohko G: Jere Korhonen, Indians
Lohko H: Niklas Bergman, AC HaKi

Lohkot I&J
Lohkossa I odotan SPV:lle ylikävelyä. Lohkojen tasossa ikävää on, että ennakkoon eivät paljoa joudu töitä tekemään. PSS aikoinaan menestynyt poikapuoli on kuollut ja kuopattu, -00 isoin tähti Janne Blomqvist pelaa tällä hetkellä jo PK-seudulla.

Lohkossa J odotan hyvin valmistautuneelle LaSBille selvää lohkovoittoa. Moni pelaaja pelasi jo viime kaudella Petri Mannisen alaisuudessa SM-sarjaa, siihen vielä ikäluokan paras pelaaja Justus Kainulainen päälle, niin soppa on valmis. Toisella ”Chicagon” porukalla eli PHSB:llä on kapea, mutta ihan ok materiaali joka voi tuoda lohkosta kakkossijan.
Finaalissa LaSB on selvä suosikki ja pelaa ensi kaudella SM-sarjaa.

Pistepörssit:
Lohko I: Elmeri Luoto, SPV
Lohko J: Arttu Tolonen, LaSB

Lohkot K&L

Lohkossa K odotan HIFK:lle ylivoimaista voittoa, joukkueen materiaali on top5 koko ikäluokassa. SB Vaasalla on pieni buumi käynnissä seurana, joten heille povaan kakkossijaa.

Lohkossa L vahvaa juniorityötä tekevä OLS marssii lapin miehen itseluottamuksella muiden yli. Ilves pelasi viime kaudella C1SM joten heille povaan kakkossijaa.
Finaalissa OLS on vahvempi joukkue pelikirjaltaan ja fysiikaltaan, heille voitto

Pistepörssit:
Lohko K: Aleksi Kemppi, HIFK
Lohko L: Eetu Ijäs, OLS

Lohkot M&N

Lohkossa M odotan NST:ltä lohkovoittoa. Viime kauden NSTVoima kuvio on kuopattu, sekä suurin stara lähtenyt Sveitsiin vuolemaan hilloa. Rantalan lähtö voi olla jopa positiivinen tekijä joukkueelle, nyt pystyy keskittymään viisikkopeliin, joka oli viime vuonna täysin hukassa. M-Team ja PonoVo taistelevat kakkossijasta, kummankaan toiminta ei ainakaan ennakkotiedoilla uhkaa NST:n lohkovoittoa.

Lohkossa N Classic tulee voittamaan. Classicin tilanne on mielenkiintoinen, koska -99 ovat ikäluokan parhaita, mutta poikkeuksellisesti -00 eivät ole. Seuran akatemia pystyy kumminkin vuodessa tuottamaan pelaajia, jotka pystyvät seuran iloiseen pelityyliin. Erä Siniselle ja LNM:lle hippomitskut yrityksestä.

Pistepörssit:
Lohko M: Joonatan Kovanen, NST
Lohko N: Juho Pietilä, Classic

Lohkot O&P

Lohkossa O ennustan Nokian KrP:lle voittoa. Seuralla on vahva -00 ikäluokka, jonka peli ainakin keväällä näytti fiksusti järjestetyltä. Rangersin -99 osa on jo kokenut ASM pelejä, mutta joukkueen kurittomuus tiputtaa heidät kakkossijalle. GrIFK lähtee pienelle road tripille tutustumaan.

Lohkossa P SB Welhot on ennakkosuosikki, Kuopiossa on laitettu monessa ikäluokassa haalarit niskaan ja se alkaa tuottamaan tulosta. Kuopiohalli on myös eräänlainen urheilupyhättö, joten toivottavasti siellä SM-sarjaa pelataan ensi kaudella. Blackbirds on -00 joukkue, joka pelaa suurella sydämellä. Taitotaso ei riitä tosin haastamaan vielä valtakunnallisia joukkueita. Voima pelasi -00 SM-sarjaa, toki laihalla saaliilla.
Finaalissa SB Welhot kaataa Nokian KrP:n tasaisen ottelun jälkeen.

Pistepörssit:
Lohko O: Samu Andersson, Rangers
Lohko P: Bruno Virtanen, Blackbirds

Saa kommentoida vapaasti 🙂

4 Replies to “BSM ekan viikonlopun ennakko”

 1. Oilers

  Mites Jokereiden jengi levis niin pahasti?
  Parhaat 99:t taisi lähteä HIFK:hon ja jotkut Tiikereihin ja ties minne.

  Reply
 2. Ola

  Mikä lohko(t) näin jälkeenpäin yllätti eniten? Ja jos toiveita saa esittää, niin more specific infoa joukkueista: nyt on hyvä katsoa 1. vaiheen tilastoja, yksittäisiä pelaajia ja kokonaisuuksia. Olisi mielenkiintoista kuulla pistepörssin mahdollisen voittajan lisäksi jokaisen joukkueen paras/MVP -pelaaja.

  Reply
  • Joonas Huusko Post author

   Moro!
   Suoraan sanoen OLSin tippuminen HIFK:lle oli yllätys. Joukkuepelissä kummiskin yhteiset kokemukset ja vahvempi pelikirja pitäisi olla materiaalin ylitse. Katsotaan tilastoja ja tällä kertaa koitetaan poimia joitain mielenkiintoisia pelaajia muiltakin kuin tilastojen etusivuilta 🙂

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

68 − = 60