BSM kuolemankierroksen ennakko

Nyt on jälleen aika näiden hienojen pelien. Tällä kertaa varmasti ei tunteista ole pulaa, koska ratkaistaan viimeisetkin sarjapaikat. Se, että pelaatko ikäluokkasi huippujen kanssa, vai klo 9 Myllypurossa T-paitasarjaa ratkeaa tänä viikonloppuna suurimmalle osalle. Ensimmäisellä kierroksella SM-sarjaan meni ainoastaan joko uskottavia joukkueita tai seuroja. Tässä lohkojako ensi viikonlopulle:

B-pojat
Lohko 1 Lohko 2 Lohko 3 Lohko 4
Joensuu Areena Joensuu Areena Ylöjärven lh Ylöjärven lh
Karhut Steelers FoSu Indians
Happee musta Josba Nibacos SB Vaasa
SBS Wirmo LoSB/VSS PHSB Ilves
PoNoVo Blackbirds Jokerit Classic II
1. lohkon tulospalvelu. 2. lohkon
tulospalvelu.
3. lohkon tulospalvelu. 4. lohkon tulospalvelu.
Lohko 5 Lohko 6 Lohko 7 Lohko 8
Limingan lh ja Kastelli Limingan lh ja Kastelli Påminne-halli Påminne-halli
SPV OLS M-Team Rangers
NST Nokian KrP Tiikerit RSS Panthers
LNM Voima Salba Dogs
FBC Turku AC HaKi PSS FBC Raseborg

Lohkot 1&2
Lohkoykkösestä veikkaan voittajaksi Karhuja. Karhut kaatoivat monen yllätykseksi Tiikerit ensimmäisenä viikonloppuna, joka ei ole huono saavutus. Joukkue pelaa aika kapealla materiaalilla, joten turnauksen edetessä voi kompastuskivi löytyä siitä. Happee pelasi ihan positiivisen ensimmäisen viikonlopun ja siksi veikkaan heitä toiseksi ja divariin. Wirmo ja PoNoVo ovat sympaattisia seuroja, mutta tässä kyydissä ei heidän moponsa pitäisi kestää.

Lohkokakkosessa Steelers tulee voittamaan, joukkue on fyysinen, taitava ja kurinalainen. Yksilötaidostakaan ei jää kiinni, kunhan joukkueen oma Mo Farah on toipunut yleisurheilukaudesta. Josban näen lohkokakkosena, vaikka sosiaalisen median mukaan karvaavatkin ”vitun tyhmästi”. LoSB/VSS on mielenkiintoinen projekti ja paremmalla arpaonnella voisikin jopa pelata valtakunnallista divaria. Blackbirdsille nämä ovat harjoitusotteluja valmistautuen alueelliseen sarjaan.
Finaalissa veikkaan kokeneemman Steelersin vievän SM-sarjapaikan Elenialle.

Seuraa heitä:
Jose Takala Steelers: Joissain piireissä pidetään jopa ikäluokkansa parhaana. Itse en näe asiaa samalla tavalla, mutta laatuyksilöstä on kyse. Laukoo paljon ja joka asennosta helppo puolustaa yksilönä pois, mutta joukkueen osana ei niinkään helppo. Tulee olemaan u19 kisakoneessa omassa ikäluokassaan.
Joona Mononen, Josba: Pieni koko, mutta tekniikallahan vaan on väliä. Kyseinen kaveri aiheutti ainakin viime kaudella BSM pakeille harmia
Aaro Ollikainen, Karhut: Taitava ja tehokas kaveri, joka pujotteli toistuvasti puolustuksia solmuun Tikkurilassa.

Lohkot 3&4

Lohkossa kolme FoSu tulee laittamaan halki, poikki ja pinoon. Laitoin jo aiemmin ylistykset FoSun taitopelaajahautomosta, jatketaan edeleen sympatiapeukulla. Lohkon kolme muuta joukkuetta saattavat jopa kilpailla siitä, että divariin ei joutuisi. Toivotaan silti Kokkolaa, ihan uuden kaupungin takia.
Lohko nelosessa veikkaan edelleen kapealla materiaalilla operoivan Indiansin koppaavaan voiton. SB Vaasan pitäisi olla yhtä selvä kakkonen, pointsit muuten Vaasaan hienosta turnausviikonlopusta, ainakin somen kautta katsottuna.

Finaalista ei ainakaan voi odottaa mitään aktiivisuuden juhlaa, molempien seurojen historiaa ja rosteria ajatellen. Veikkaan niukkaaalisesta ottelusta voittoa Indiansille.

Seuraa heitä:
Tommi Sirkka, Indians: Jo liigankin mukana pörräävä taitava, mutta pienikokoinen pelimies. Laukaus on terävä ja varmasti jo tässä turnauksessa sitä käyttää hyödykseen.
Jaakko Kariniemi, Indians: Todennäköisesti tulee torjumaan jo ASM pelejä tulevalla kaudella. Varmaotteinen maalivahti, joltai ei heikkouksia löydä.
Jere Vuohijoki, Jokerit: Ei ehkä sarjan isoin joukkuepelaaja, mutta pystyy lähtönopeudella ja taidolla haastamaan pakin kuin pakin. Jokerit todennäköisesti eivät montaa peliä voita, mutta hän kyllä pystyy maaleja iskemään.
FoSun joukkue: Koko brändi on rakennettu taitosalibandyn varaan, katsokaa ja nauttikaa!

Lohkot 5&6

Hyisessä pohjoisessa SPV ja NST taistelevat lohkon 5 voitosta. NST floppasi ensimmäisenä viikonloppuna pahasti ja hävisi M-Teamille. SPV ei myöskään onnistunut, vaan LaSB lähetti SPV:n pojat Seinäjoen Jari-Pekkaan punomaan juonia vielä viikoksi. En näe mitään syytä miksi LNM tai FBC Turku mahtuisivat kahden joukkoon.
Lohkokutosessa OLS tulee näyttämään isännän otteita, hennolla mutta varmalla puristuksella OLS laittaa kaverit mattoon. Nokian KrP pitäisi olla yhtä selvä kakkonen, kova -00 ryhmä riittää tällä kertaa valtakunnalliseen divariin.
AC HaKille ja Voimalle voimahalit ja mukavat jatkot alueellisiin sarjoihin. Molemmilta toki voisi muissa lohkoissa jopa odottaa jatkoonmenoa.

Finaalissa OLS kukistaa joko peliveljet tai nakkisormet kevyesti. Ensikin kaudella BSM pääsee nauttimaan Oulun Erotuomarikerhon sekoiluista, mielipide on kollektiivinen, ei henkilökohtainen.

Seuraa heitä:
Eetu Ijäs: Todella taitava, varmasti jo liigassakin kokeileva nuori mies. Tehojen lisäksi pätevä joka suunnassa kenttää.
Juuso Kekki: Rantala ja Kovanen sitä ja tätä jne… Todella pätevä kaveri, joka piti ketjun +- viime vuonnakin edes kohtuullisissa lukemissa.

Lohkot 7&8
Tiikerit tulevat voittamaan lohkon 7. selkeästi. Salba ja M-Team käyvät kovaa kilpailua kakkospaikasta. Huhujen mukaan M-Team on aloittanut harjoittelun vasta elokuun alussa, mikä ei voi olla näkymättä peräkkäisinä viikonloppuina. PSS oli yllätys päästessään jo tokaan vaiheeseen, kivat heille.
Lohko 8. on ennakkoasetelmiltaan tasainen, veikkaisin silti yksilötaidoltaan kovaa Rangersiä lohkon voittajaksi. Rangers on tunnettu toki kuumaverisenä porukkana, joten tässä varmaan iskunpaikka muille. Kakkospaikalle ennakoisin RSS Panthersia, jolla on kokemusta valtakunnallisista sarjoista.

Finaalissa Tiikerit voittaa leveämmän materiaalin turvin Rangersin.

Seuraa heitä:
Niklas Kuisma, Tiikerit: Loistava puolustaja! Iso, pallollinen ja nopea mitä muuta voi vaatia?
Samu Andersson, Rangers: Varmaan turnauksen taitavin pelaaja, jonka varaan Rangers varaa paljon. Pystyy ampumaan, mutta sen lisäksi hyvällä pelisilmällä löytyy myös kaverit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 4 = 4